OptiClimate 15000 PRO3

De OptiClimate 15000 PRO 3 is een watergekoelde airco voor perfecte klimaatbeheersing. De machine heeft een koelvermogen van 15 kW.

Specificaties:

+ Aansluitspanning – 400 v
+ Fase – 3
+ Opgenomenvermorgen – 3100 W
+ Koelvermogen – 15000 W
+ Ontvlocht vermogen 24h – 270 ltr.
+ Koelwaterverbruik l/min – 5,0 tot 9,0
+ Verwarming – 3 x 2700 w
+ Afmeting cm. – 121 x 70 x 54
+ Gewicht – 160 kg

4,750.00 4,640.00 incl BTW

Categorie:

Opticlimate 15000 Pro3

Met de klimaatsystemen van Opticlimate investeert u in een technisch en duurzame oplossing voor het optimale klimaat in alle denkbare toepassingen.

De Opticlimate biedt voor iedere toepassing het optimale klimaat en luchtvochtigheid. De machine is zeer snel in het ontvochtigen, te gebruiken voor productie of kritische processen met specifieken eisen voor luchtvochtigheid.

De Opticlimate systemen zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld opslag, gecontroleerde kweekomgevingen, klimaatkamers, voedingsmiddelenindustrie, grootkeukens, kantines, kleedruimtes, sauna’s, fitnessstudio’s, musea of garages. Afhankelijk van de toepassing of eisen kiest u voor de Pro3 of Pro4 en de luchtgekoelde of watergekoelde variant.

Watergekoeld of luchtgekoeld?

Opticlimate is in beide varianten beschikbaar. Met de luchtgekoelde variant maakt u gebruik van een buiten unit. De watergekoelde variant koppelt u aan op het leidingwater. Als u een andere bron kunt gebruiken dan kiest u voor de unieke bypass aansluiting. Hiermee kunt u ieder zoet of zout water gebruiken uit een bassin en dit vervolgens recyclen.

Klimaatkamers

De Opticlimate heeft zich ontwikkeld als het meest uitgebreide en betrouwbare klimaatsysteem op de mart. Perfect geschikt voor een klimaatkamer voor het creëren van extreme klimaatcondities voor bijvoorbeeld productopslag, producttesten en trainingsdoeleinden.

Optimaal kweken

Voor een optimaal rendement is de beheersing van het klimaat essentieel. Kweken met een optimaal rendement begint dan ook bij het kasklimaat. Bereik door middel van de Opticlimate het perfecte klimaat voor uw gewas. Dit systeem is dan ook met uitstek geschikt voor veevoeders en het opkweken van kiemgroente.

Functies Opticlimate

Watergekoeld

De watergekoelde Opticlimate koelt de lucht met water, en verwarmt met behulp van keramische koelelementen. De water ingang wordt aangesloten op de watervoorziening en koelt de lucht vervolgens, hierdoor warmt het water op tot 35 a 50 Celsius. Dit warme water wordt vervolgens via de wateruitgang geloosd of gerecycled. Beschikt u over een zwembad? Dan kunt u met deze Opticlimate uw huis koelen en uw zwembad verwarmen en dit water laten circuleren.

Luchtgekoeld met buiten unit (split unit)

De luchtgekoelde Opticlimate werkt in principe het zelfde als de versie die watergekoeld is. U maat echte gebruik van een Spilt unit die u op maximaal 30 meter afstand kunt installeren. De split unit wordt geleverd met flexibele slangen en snelkoppelingen.

Reinigen van de lucht

Doormiddel van de ingebouwde lichtgewicht stof en koolstoffilter blijven de inwendige componenten stofvrij en worden de zogenoemde vluchtige organische stoffen (VOS) en storende luchtjes van bijvoorbeeld, oplosmiddelen, etensgeuren, rook en zweetlucht geobserbeerd. Tijdens de ontvochtiging funtie heeft u dus ook geen last van muffe geuren afkomstig van schimmelvorming.

Lucht ontvochtigen

De ontvochtigingsfunctie van alle andere (watergekoelde) airco’s op de markt werkt op basis van koelen. Tijdens het koelen wordt de lucht ontvochtigd, dit gebeurt automatisch. Als er weinig warmte in de lucht zit is de gewenste temperatuur snel bereikt en stopt deze met koelen en ontvochtigen. Hierdoor is het mogelijk dat de luchtvochtigheid vervolgens hoog blijft. Dit kan nadelig zijn voor uw ruimte. Opticlimite blijft echter ontuchtigen ook al is de gewenste temperatuur bereikt.

Verschil Pro 3 of Pro 4 / inverter

Ontvochtiging PRO3

De opticlimate Pro3 ontvochtigt door op ieder moment de juiste balans te vinden tussen koelen en verwarmen. Hierdoor werkt de ontvochtigingsfdnctie ook als de gewesten temperatuur bereikt is. De ontvochtigings capaciteit van de Opticlimate Pro3 is 1,5 tot 2 keer hoger dan de gemiddelde bouwdroger.

Ontvochtiging PRO4

De Pro4 heeft een innovatieve functie om met behulp van eigen warmte de lucht continu te onvochtigen zonder de lucht af te hoeven koelen. Hierdoor al er weinig schommeling zijn in luchtvochtigheid, wat ook nog eens een zeer laag energie verbruik met zich meebrengt. Ook heeft de Pro4 geen water nodig tijdens het onvochtigen, hierdoor is dit verbruik ook minder. Dit betekent dat bij veelvoudig gebruik de Pro4 zich snel terugbetaalt in de vorm van besparingen in water en elektra. Ook is de ontvochtigingscapiciteit iets hoger dan de Pro 3, deze is 2 tot 3 keer hoger dan de gemiddelde bouwdroger.

Bediening en alarmering op afstand

De nieuwste Opticlimate’s vanaf 2015 beschikken naast een alarmuitgang ook over een comminucatiepoort. Met de aankoop van een externe module kunt u met een computer of smartphone op afstand bedienen en uitlezen.

Inverter (model 15000 pro)

Inverterteclhniek zorgt voor een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid. Door deze inverteer is de Opticlimate in staat de temperatuur traploos af te stellen op de juiste temperatuur. Deze reageert direct op de kleinste verschillen tussen de ingestelde temperatuur en de werkelijke. Deze techniek voorkomt ook het meervoudig aan en afslaan van de compressor waardoor pieken in de stroom worden voorkomen. Ook scheelt dit in water en stroomverbruik. Ook beschikt het apparaat hierdoor over een “soft start” waardoor de toeren geleidelijk worden verhoogt dit voorkomt een hoge opstart stroom.

De Opticlimate Inverter heeft de unieke eigenschap van multifase, hierdoor kan de compressor zowel op 230-240 V 1 fase all 400 V 3 fase aangesloten worden.

Call Now Button
Uw winkelwagen
Subtotaal: 0.00  (0 items)
Your shopping cart is empty
Ga shoppen!